Petdeseta leta: Vaš vodnik po 101 klasičnih (in ne tako klasičnih) TV oddajah od nekdaj

Pred zlato dobo televizijske uspešnice v petdesetih letih prejšnjega stoletja je medij rastočemu občinstvu že dal nekaj namigov, kaj lahko doseže. V štiridesetih letih je Milton Berle prispel dalje Gledališče Texaco Star, Oddaja Eda Sullivana (sorta, ki bi trajala od 1948 do 1971); otroci se vozijo kot Zdravo Doody, Kukla, Fran in Ollie in Kapitan Video in njegovi Video Rangers ; zgodnji sitkomi v obliki The Morey Amsterdam Show (preden je postal del Oddaja Dick Van Dyke v 60. letih); in Samotni čuvaj , ki je nedavno praznovalo 70. obletnico. Toda resnični prihod Classic TV bi prišel v petdesetih letih prejšnjega stoletja.

60. leta: Vaš vodnik po 101 klasični (in ne tako klasični) TV oddaji iz vaše mladosti

Ko pomislimo na ta izraz - klasična televizija - nam pogosto padejo na pamet oddaje iz 60. let Brady Bunch (ki se je 50 let kasneje nadaljevalo, nazadnje v obliki HGTV-jev Zelo Bradyjeva prenova ), nadnaravne komedije Sanjam o Jeannie in Očarano , Bill Bixby v Dvorjenje Eddiejevega očeta , Izvirnik Zvezdne steze in toliko drugih. A kot smo že omenili, moramo stvari nekoliko vrniti v desetletje, ki je bilo pred tem.

Kobal/ShutterstockKako lahko upoštevate idejo televizijske klasike brez razmišljati o Obožujem Lucy , Mladoporočenci , Oče ve najbolje , Prepusti Beaverju , Program Jack Benny, Lassie ali Pustolovščine Supermana ? In kar je še bolj neverjetno, je, da so nekatere izmed njih morda smetana, vendar obstajajo torej še veliko več, ki si jih je treba zapomniti (in nekatere, resda, tudi ne, a kljub temu smo bili prisiljeni, da jih vključimo).

Vaš vodnik po 101 klasičnih TV oddajah iz osemdesetih let

Iz tega razloga smo pripravili to malo potovanje skozi čas, da vam predstavimo naš vodnik po 101 TV oddaji petdesetih let. Glede na to, da je bila televizija še v povojih in so obstajala le tri omrežja (skupaj s sindikacijo neodvisnim postajam), je impresivno videti, koliko materiala - in koliko tega je bilo resnično kakovostnega - je bilo proizvedenega. Ampak, hej, ne verjemite nam na besedo.

Pomaknite se navzdol za več.

Ne pozabite preveriti in naročite se na naš klasični TV in filmski podcast za intervjuje s svojimi najljubšimi zvezdami!