Ali so avtopralnice odprte v času zapora zaradi koronavirusa v Združenem kraljestvu?

Pralnice avtomobilov so bile prizadete zaradi zapora, ki ga je uvedla vlada, da bi omejila širjenje koronavirusa.

Nekaterim je uspelo ostati odprti, a le, če bodo lahko sledili smernicam.

⚠️ Preberite naše blog v živo o koronavirusu za najnovejše novice in posodobitve

2

Nekatere avtopralnice so lahko ostale odprte v času zapora zaradi koronavirusa - pod pogojem, da upoštevajo smernice PHE o socialnem distanciranjuZasluge: Rex FeaturesAli so avtopralnice odprte?

Avtomatizirane avtopralnice so ostale odprte, saj ne potrebujejo moči človeka.

V e-poštnih sporočilih, ki jih je videl Daily Express , tiskovni predstavnik Ministrstva za poslovno, energetsko in industrijsko strategijo (BEIS) je potrdil, da lahko avtopralnice ostanejo odprte le, če upoštevajo smernice za socialno distanco, ki jih je določilo javno zdravje Anglije.

V elektronskih sporočilih je bilo tudi zapisano, da se avtopralnice lahko zaprejo v primerih, ko niso v skladu s smernicami.

V e-poštnem sporočilu je bilo zapisano: „Če je mogoče izvajati socialno distanco, lahko vse avtopralnice ostanejo odprte.

Glede na Forecourt Trader, Zveza avtopralnic se je z BEIS strinjala, da lahko avtomatske avtopralnice ostanejo odprte zaradi naslednjih meril:

  • Avtomatske avtopralnice (ACW) po definiciji ne vključujejo uporabe osebja na dvorišču (razen zelo občasnih za ponovno polnjenje kemikalij itd., ko je oprema izolirana) ali pri plačilu, kar lahko vključuje tudi gorivo in/ali blago v trgovini, če ni možnost plačila s kartico.
  • Delovanje avtopralnic s prevračanjem zahteva, da voznik/potniki ostanejo sedeti v avtomobilu, tako da ni stika z drugimi osebami.
  • Delovanje jet pralnic vključuje uporabo ročne opreme, ki se nahaja v ločenih pokritih ali odprtih prostorih, tako da je razdalja 2 m enostavno vzdrževana.
  • Vsaka oblika samodejnega ali ročnega čiščenja, kot je uporaba vakuuma, sušenje rok itd., bi morala prenehati zaradi morebitnih težav pri distanciranju.
  • Ročne avtopralnice (HCW) po definiciji vključujejo veliko število oseb (običajno štiri do šest na vozilo, če je vključeno servisiranje), ne glede na to, ali jih izvaja lastno osebje ali tretja oseba, zato jih ne bi smeli izvajati na nobenem mestu.

Vendar so se nekatere lokalne oblasti odločile zapreti avtopralnice, da bi zaščitile svoje osebje in stranke.

Lahko preverite pri vaši lokalni oblasti in avtopralnicah, da potrdite, ali so odprte.

Ročne avtopralnice so bile v prvi fazi zapora zaprte kot nepomembne, a načrt Borisa Johnsona za vrnitev države v normalno stanje pravi, da se lahko Britanci, ki ne morejo delati od doma, vrnejo na delo.

Kako deluje socialno distanciranje?

V skladu s smernicami, ki jih je objavilo javno zdravje v Angliji, bi morali vsi posamezniki, ki niso člani istega gospodinjstva, ves čas držati dva metra razmika med njimi.

Če se bodo ročne avtopralnice ponovno odprle, bodo morale upoštevati socialno distanco, tako da na območje vozila dodelijo enega delavca.

Delavci bi morali upoštevati tudi higienske ukrepe, kot je redno umivanje rok.

Da bi se izognili stiku med osebjem in strankami, je mogoče prinesti brezkontaktno plačilo ter uporabo rokavic za predajo ključev.

Verjetno je, da ročne avtopralnice ne bodo zagotovile celotnega servisa notranjosti, da bi se izognili stiku.

Po mnenju PHE: 'Kjer delo od doma ni mogoče, bi si morala delovna mesta po svojih najboljših močeh prizadevati za skladnost s smernicami o socialni distanciranju, ki jih je določila vlada (ljudi morajo biti oddaljeni 2 metra, kjer je to mogoče).'

Dodaja: „Če smernic za socialno distanciranje ni mogoče v celoti upoštevati, bi morala podjetja v zvezi z določeno dejavnostjo razmisliti, ali je treba to dejavnost nadaljevati, da podjetje deluje, in če je tako, sprejeti vse možne blažilne ukrepe za zmanjšanje tveganje prenosa med njihovim osebjem.“

2

V skladu s smernicami PHE morajo člani osebja upoštevati smernice za socialno distanco, da se zaščitijo pred koronavirusomZasluge: Alamy

Kdaj se bodo ponovno odprli?

Za avtopralnice, ki so se odločile, da ostanejo zaprte v času pandemije, je stvar posameznih lastnikov, da določijo, kdaj se bodo ponovno odprle.

Pred odhodom se morate posvetovati z lokalno avtopralnico.

Če vaša lokalna avtopralnica ni odprta, lahko sledite našemu navodilu, kako oprati avto doma tukaj .