'Banana se cepi' nekoč in zdaj: kako je šlo od televizijske oddaje do sobotnih jutranjih ur do grozljivke

Ponovni zagon Klasična TV oddaje so še vedno besne, vendar so na splošno bodisi podaljšek izvirne TV-serije po vzoru Will & Grace in Roseanne / The Conners , ali novo zasedbo s svežim nanosom barve, nanešenim na posodobitev, kot je npr Havaji 5: 0, MacGyver, očaran in Magnum, P.I. Toda v primeru sobotne jutranje kiddie oddaje 1968-70 Banana delitev , smo dobili popolnoma novo podobo v obliki dejanske grozljivke, ki je na voljo za digitalni prenos 13. avgusta, televizijska premiera pa bo na sporedu Syfy oktobra.

Izvirna oddaja ima za sabo precej rodovnika. Ustvaril ga je William Hanna in Joseph Barbera , veteranski producenti animiranih serij Flintstones , Jetsoni in številni drugi, ki so skozi več generacij napolnili domišljijo otrok vseh starosti. Ampak Banana delitev je bil drugačen, pri čemer so uporabili segmente v živo v kostumiranih likih, ki so bili gostitelji in so bili del skupine mehurčkov, ki jo je sestavljal Fleegle (beagle, ki ga je izrazil Tigger's Paul Winchell ), Bingo (opica, ki jo je izrazil Reši Butlerja ), Drooper (lev, ki ga je izrazil Allan Melvin ) in Snorky / »Snork« (nemi slon). Ideja oddaje je, da bi se liki v zabaviščnem parku, v katerem so živeli, zapletli v nesreče, prepevali pesmi in med segmenti uvajali risanke.

Kljub uspehu je Hanna-Barbera potrebovala pomoč pri predstavi in ​​se obrnila na navdušence Sid in Marty Krofft , ki bi sami postali producenti številnih oddaj, tudi H.R. Pufnstuf, Dežela izgubljenih, Donny & Marie in Ura sorte Brady Bunch .«Joseph Barbara me je prišel obiskat, ker še ni vedel, kako bi to naredil,« razlaga Marty Krofft. «To je bila živa akcija in delal je samo animacijo. Nenavadno je, da je bila to naša generalna vaja Pufnstuf , ki smo ga predstavili na svetovni razstavi 1968. Ampak s Banana delitev, začelo se je z našim ustvarjanjem in gradnjo likov, njihovo izpopolnitvijo in vsemi izvedljivimi. Joe bi verjetno prišel v naš studio vsak teden in bi vse vodil jaz. «

En vpliv na predstavo je bil Opice , ki je takrat ugašalo svoje omrežje. 'Vse ima neko razmerje do nečesa drugega,' se strinja Marty. «Mislim, da je zdaj povsem izvirno, toda takrat sem prepričan, da smo rekli: 'Pretvorimo to v Opice . ’S temi štirimi trapastimi liki je bilo težko narediti, vendar so živeli naprej. Ime mi je bilo všeč Banana delitev , in mislil sem, da bi bili liki, če bi jih pravilno zgradili, lahko resnično zanimivi kot skupina in resnica je, da so ostali živi. Veste, danes imamo verjetno 40 milijonov predanih oboževalcev, ko so bili še otroci, ki jih bo zanimala ta nova različica. In mislim, da je Super kaj počnejo. Mislim, da je bilo treba narediti kaj takega. In poglejte vse zanimanje ... hej, govorim s tabo zaradi tega, kar so storili. »

Filmska trgovina / Shutterstock

Igralka Sara Canning, ki igra Rebecco, producentko filma Banana delitev oddaja v filmu, poudarja, da prvotne serije ni videla zaradi dejstva, da je odraščala v majhnem kraju 'z dvema kanaloma'. Toda po tem, ko sem igral, «sem si ogledal uvodne špice in rekel:» Vau, to je kislo potovanje. «Ta nova različica naj bi bila naravnost grozljivka, vendar obstajajo elementi tabora, ki nastanejo samo zato, ker kup kosmatih stvari, ki tečejo naokoli in veste, masakrirajo ljudi. »

Če želite izvedeti več o tem, kaj so dejansko storili Film Banana Splits , samo pomaknite se navzdol.

Ne pozabite preveriti in naročite se na naš klasični TV in filmski podcast za intervjuje s svojimi najljubšimi zvezdami!