Sestre Gabor: Vse, kar je treba vedeti o denarju, porokah in norosti hollywoodskega tria

Tudi v nočnih klubih, navajenih slavnih, je prihod sester Gabor, Zsa Zsa Gabor , Eva Gabor in Magda Gabor so se glave obračale. Tri očarljive ženske, ki so kapljale v diamante, krzno in saten, so spektakularno vstopile. 'Postali so znani, ker so delali pri tem podnevi in ​​ponoči,' je nekoč razkril biograf Sam Staggs. 'Nikoli se niso ustavili.'

Večkrat poročene sestre - med katerimi je bilo 19 mož - so morda izgledale kot, da vodijo očarano življenje, a so poznale tudi bolečino in žrtve. 'Bila sta smešni, ambiciozni, premožni ženski, a sta trpeli,' pravi Staggs, avtor knjige Iskanje Zsa Zsa: Gabori za legendo . Magda je bila 'preživela holokavst,' je nekoč opozoril, medtem ko je Eva tragično izgubila resnično ljubezen, modro razpokana Zsa Zsa pa se je borila z bipolarno motnjo.

Getty ImagesKo sta odraščali v Budimpešti, je njihova mati Jolie Gabor, ki je plezala v družbi, imela velike načrte za svoja dekleta. «Želela je biti igralka, a ni imela videza ali talenta,»Staggs razkrita. Zsa Zsa, ki so jo tako kot njene sestre vzgajali v ravnotežju in gracioznosti, se je na izbor za lepoto Miss Madžarske prijavila pri 15. Izgubila je konkurenco, toda Zsa Zsa bi vse življenje trdila, da je zmagala!

Ko je Hitler leta 1944 napadel Madžarsko, sta Zsa Zsa in Eva živeli zunaj države. Čeprav so Gabori leta 1928 iz judovstva prešli v katolištvo, so aretirali najstarejšo sestro Magdo in njihove starše. 'Magda je bila vpletena v protinacistično podzemlje,' je dejal Staggs. «Na srečo je bila tudi ljubimka portugalskega veleposlanika. Potegnil je vrvice in jih spustil. »

Arhiv Michael Ochs / Getty Images

Ko se je družina znova združila v Kaliforniji, se je Zsa Zsa poročila s hotelskim magnatom Conrad Hilton . 'Zsa Zsa je videla dolarske znake, Conrad pa je bil malo zategnjen,' je dejal Staggs o njihovi težki zvezi. 'Trpela je tudi zaradi bipolarizma.' Zsa Zsa, ki je bila institucionalizirana proti njeni volji leta 1945, bi še naprej prenašala nihanja razpoloženja, ki so morda prispevala k njenemu vedenju dive. Leta 1989 je bila arpočivala, ker je klofnila motorističnega policaja, ki je pripeljal njen Rolls-Royce. 'Moral bi se opravičiti in me poljubiti v roko,' je nekoč dejala. 'To bi storil evropski gospod.'

Eva je spoznala prav takega moškega, slovitega nemškega režiserja Ernst Lubitsch , na snemanju leta 1945 Kraljevski škandal . Kljub 27-letni razliki sta začela štiriletno zvezo, ki je bila morda največja ljubezen njenega življenja. Eva je bila tam, ko je umrl zaradi srčnega napada. »Pogrešam človeka,« je nekoč priznala Eva.

George Mattson / NY Daily News Archive preko Getty Images

Od treh sester Eva, ki je igrala glavno vlogo v televizijskih oddajah Zeleni hektarji , si je najbolj želela biti igralka - a je Hollywood nikoli ni jemal resno. «Rekla je:' Če bi se rodila Britanka, bi lahko naredila Shakespeara, toda naglas me je vedno oviral, 'je dejal Staggs.

Gaborji so kljub svojim težavam zdržali. »Vse življenje sem pozitivno razmišljala,« je nekoč dejala Zsa Zsa, ki je bila zadnja sestra, ki je umrla leta 2016. 'Vedno sem lahko preživel, ko sem si rekel, da ne glede na to, kako tragičen je, vedno lahko najdemo način za preživetje in celo morda nekoliko srečen.'

Če želite več informacij o svojih najljubših zvezdnicah, si oglejte zadnjo številko časopisa Bližje tedensko , na kioskih zdaj - in se prepričajte Naroči se na naše novice za bolj ekskluzivne novice!

  • Oznake:
  • Eva Gabor
  • Magda Gabor
  • stari hollywood
  • Zsa Zsa Gabor