Tukaj se je zgodilo s Carlom Betzom pred, med in po igranju dr. Stonea v oddaji Donna Reed

Čeprav se lahko nabere skupaj z veliko Klasična TV sitkomi iz obdobja petdesetih in šestdesetih let 20. stoletja - predvsem Oče veš najbolje - Predstava Donna Reed je bilo nekaj drugačnega. Za začetek je v svojem središču predstavil močno, inteligentno žensko v obliki igralke Donne Stone, ki je bila pogosteje prisiljena prevzeti odgovornost za družino, medtem ko je bil mož dr. Alex Stone, ki ga je igral Carl Betz, zunaj. ki delajo v njihovi skupnosti. A Alex s svoje strani ni imel nobenega razloga, da bi mu žena ali njihovi otroci, Mary (volna) čez oči potegnila volno ( Shelley Fabares ) in Jeff ( Paul Petersen ). Kar zadeva Carla, je bilo to izjemno pomembno - še posebej, ker je bila to njegova prva TV-serija (ki je trenutno na sporedu MeTV Network ).

Vaš vodnik po 101 klasičnih TV oddajah petdesetih let

Rodil se je Carlu Lawrenceu Betzu v Pittsburghu v Pensilvaniji 9. marca 1921, najstarejšemu od štirih otrok, ki sta se rodila Carlu W. (glavni kemik v lokalnem laboratoriju) in Mary Leona Betz. Carl je odraščal v predmestju Craftona in Mt. Libanon, Pensilvanija. Nagnjen k igranju v zgodnjih letih - natančneje 10 - se je pravzaprav skupaj s šestimi svojimi prijatelji ustanovil v svoji gledališki družbi, ki bi pripravljala predstave za ljudi iz soseske v kleti njegove babice.

Zaslonski draguljiDiplomiral leta 1939 na Mt. Libanonsko srednjo šolo je zagotovil štipendijo za univerzo Duquesne. Poleti pa je nastopal v poletnem gledališču Pittsburgh in se posledično odločil za prestop na univerzo Carnegie Mellon, ki se je takrat imenovala Carnegie Tech. Tam je študiral dramsko igro, čeprav je bilo vse to prekinjeno leta 1942, ko je bil vpoklican v ameriško vojsko za boj v drugi svetovni vojni. Tam je bil sprva nameščen v Italiji in Severni Afriki in sčasoma postal tehnični narednik pri Inženirskem korpusu.

Evo, kaj se je zgodilo z igralsko zasedbo filma 'Oče ve najbolje'

Konec vojne je pomenil vrnitev v Carnegie Tech, kjer je diplomiral iz dramske igre. Po diplomi si je našel delo kot džokej z radijskimi diski in napovedovalec, nato pa se je odločil, da se želi preseliti v New York City, da resnično da priložnost igranju. Kmalu po prihodu je dobil vlogo v produkciji Broadwaya leta 1952 Dolga straža , po katerem je v poletni založbi gostoval z Veronica Lake, Glas želve . Thewriterlife61.com citiral ga je rekel: «To so bili dobri časi za začetnika. Bilo je toliko poletnih delniških družb. Delali smo za sobo in penzion ter knežjo vsoto 45 dolarjev na teden. Z odpravo odbitkov smo se uspeli obdržati v kremi za britje, čistih majicah in pivu. »

Za veliko več poti Carla Betza se pomaknite navzdol.