Kako povečati svojo državno pokojnino do 250 £ na leto

ČE vas skrbi, da ne boste imeli dovolj za preživetje ob upokojitvi, obstaja način, da povečate svojo državno pokojnino do dodatnih 250 funtov na leto.

To lahko storite z nakupom dodatnih kreditov nacionalnega zavarovanja, ki so potrebni za izpolnjevanje pogojev za državno pokojnino.

1

Državno pokojnino bi lahko povečali z nakupom kreditov za nacionalno zavarovanjeZasluge: Getty - ContributorIn to bi lahko bilo še posebej koristno za ženske, rojene v petdesetih letih prejšnjega stoletja, ki so pravkar imele ponudbo za znižanje upokojitvene starosti, ki jo je višje sodišče zavrnilo.

Vendar je zapleteno, zato morate vedeti nekaj.

Kako se upravičim do državne pokojnine?

V okviru trenutne nove državne pokojnine je največ, kar lahko dobite, 168,60 £ na teden (8.767,20 £ na leto).

Za izpolnjevanje pogojev za novo državno pokojnino potrebujete vsaj deset let prispevkov za nacionalno zavarovanje, za pridobitev največjega pa potrebujete najmanj 35 kvalificiranih let nacionalnega zavarovanja.

V okviru osnovne državne pokojnine, ki je namenjena moškim, rojenim pred 6. aprilom 1951, in ženskam, rojenim pred 6. aprilom 1953, je največ 129,20 GBP na teden (6.781,40 GBP na leto).

Za pridobitev celotnega zneska potrebujete vsaj 30 kvalificiranih let prispevkov za nacionalno zavarovanje.

Za tiste s kvalificiranimi nacionalnimi zavarovalnimi leti pred in po 6. aprilu 2016 veljajo ločena pravila, ki upoštevajo tako stare kot nove državne pokojnine.

Kako lahko povečam svojo državno pokojnino?

Prispevki za nacionalno zavarovanje se običajno vzamejo neposredno iz vaše plače, če ste zaposleni, ali prek samoobdavčitve za samozaposlene.

Ljudje imajo pogosto vrzeli, če so bili brezposelni, z nizkimi dohodki ali samozaposleni.

Če pa nimate dovolj prispevkov za nacionalno zavarovanje, da bi dobili celotno državno pokojnino ali celo katero koli državno pokojnino, se lahko odločite za nakup dodatnih kreditov.

Večina ljudi bo to storila tako, da bo kupila tako imenovane nacionalne zavarovalne kredite razreda 3, da bi zapolnili vrzeli v svojem zapisu pred 6. aprilom 2016 po ceni 15 £ na teden za proračunsko leto 2019/20.

Torej dobiš celoletno vrednost in plačaš 780 £.

To se morda sliši veliko, toda to bi povečalo vašo državno pokojnino za 1/30 – kar ustreza 4,30 £ na teden ali 223,60 £ vsako leto.

Za tiste, ki imajo vrzeli v evidenci 6. aprila 2016 ali pozneje, lahko svoji državni pokojnini dodate 1/35 za vse življenje.

V današnjih pogojih bi plačali enakih 15 £ na teden (780 £ na leto), vendar bi dobili večji 4,82 £ na teden ali 250,64 £ letno povišanje državne pokojnine.

To pomeni, da bi potrebovali manj kot štiri leta, da bi dobili več od državne pokojnine, da bi povrnili denar, ki bi ga morali najprej odšteti za prispevke, in to povečano državno pokojnino bi še naprej prejemali do konca svojega življenja. .

Upoštevajte le, da lahko običajno plačate samo vrzeli v vašem nacionalnem zavarovalnem stažu iz zadnjih šestih let.

Torej imate čas do 5. aprila 2020, da nadomestite vrzeli za davčno leto 2013/14.

Tudi pravila o tem, koliko plačate, so nekoliko drugačna, če ste samozaposleni in kupujete prispevke za 2. razred.

Ali naj povečam svojo državno pokojnino?

Najprej uporabite Gov.uk za preverite svojo evidenco nacionalnega zavarovanja . Ko to veste, se lahko odločite, ali potrebujete dopolnitev.

A Ministrstvo za delo in pokojnine (DWP) opozarja, da prostovoljni prispevki ne povečajo vedno vaše državne pokojnine in da so pravila še posebej zapletena za tiste, ki si bodo pridobili pravico po obeh sistemih.

Torej bi morali se obrnite na Center za pokojnine prihodnosti da ugotovite, ali vam bo koristilo.

Finančni ponudnik Royal London je sestavil tudi a vodnik ki vam pomaga razumeti svojo državno pokojnino in kako izračunati, ali je vredno kupiti dodatne kredite za nacionalno zavarovanje.

Direktor politike, nekdanji pokojninski minister Steve Webb, poudarja, da bi morali tisti, ki prejemajo prejemke, ki se preverjajo premoženjskim pogojem, zavedati, da bi povečana pokojnina lahko zmanjšala ugodnosti, kot so pokojninski kredit ali stanovanjski dodatek.

Dodaja, da lahko tisti, ki so v slabem zdravju, za prispevke plačajo več, kot dobijo nazaj v višjih državnih pokojninah, če ne živijo dovolj dolgo.

»Pravila za doplačilo državne pokojnine so zapletena. Toda če si lahko privoščite prostovoljne prispevke za nacionalno zavarovanje razreda 3, so lahko nagrade velike glede na stroške tega početja,« je dejal gospod Webb.

Morda boste želeli tudi dobite finančni nasvet preden se odločite za prostovoljne prispevke.

In če se odločite, da je dolivanje pravo za vas, glejte Gov.uk za informacije o nastavitvi plačila.

Nova raziskava je pokazala, da so ženske ob upokojitvi za 106.000 funtov slabše od moških zaradi nižje plačanih delovnih mest in dela s krajšim delovnim časom.

Medtem ko je Martin Lewis izdal nujno pokojninsko opozorilo za milijone delavcev, ki bi lahko zamudili 1000 funtov na leto.

Pozitivno pa je, da bi se lahko državna pokojnina prihodnje leto zvišala za 4 odstotke – starejšim bi prinesla dodatnih 351 funtov na leto.

Martin Lewis izdaja nujno opozorilo o pokojninah za milijone delavcev - in to bi lahko pomenilo 1000 funtov več na leto

Mi plačamo za vaše zgodbe! Ali imate zgodbo za ekipo The Sun Online Money? Pošljite nam e-pošto na money@the-sun.co.uk