'The Munsters' vs 'The Addams Family': Pokopane skrivnosti najbolj zastrašujočih družin TV

Visoko konceptna televizija je bilo ime igre na televiziji v šestdesetih letih prejšnjega stoletja. Klasična TV je bil napolnjen s konji, ki govorijo ( G. Ed ), čarovnice, geniji in marsovci, ki živijo med nami ( Očarana in Sanjam o Jeannie ), nune, ki bi lahko poletele zaradi svoje edinstvene navade ( Leteča redovnica ) in nadležna mama, ki se je reinkarnirala kot sin svojega avtomobila ( Moja mati avto ). Potem sta obstajala dva unikatna komedija v obliki grozljivk Družina Addams in Monsters, ki je bila premiera istega tedna leta 1964. Naključje?

EKSKLUZIVNO: Evo, kaj se je zgodilo z zvezdo Monsters Fred Gwynne

Po mnenju televizijskega zgodovinarja in avtorja ne Stephen Cox , ki je na obeh dobesedno napisal knjige z Monsters: Izlet po pasu posmehovalcev in Družinske kronike Addams: Celoten moteč pogled na družino Addams . «Obe oddaji, ki sta nastajali v isti sezoni, nista bili naključni nasploh , »Razkrije Bližje tedensko v ekskluzivnem intervjuju. «Čeprav je res Monsters je bil najprej v produkciji s CBS, Družina Addams producent David Levy je projekt opazil in ustvaril koncept (z umetnikom Charlesom Addamsom) za prilagajanje risanih likov, ki jih je zaslovel, v živa bitja na ABC. Istega tedna so premierno predvajali na televiziji, dve leti kasneje pa so isti teden zapustili eter. »

NBCUniverzalenČeprav so si bili podobni na površini, so se vsak posebej lotili materiala. Družina Addams je, kot smo že omenili, temeljila na risankah Charlesa Addamsa, ki so se pojavili v New Yorker medtem Monsters se je navdihnila v klasičnih grozljivkah Universal, ki so desetletja prej vladale blagajnam. Poleg tega, da bi ponudili eno izmed odličnih tematskih pesmi na televiziji, Družina Addams je oživel Gomeza, Morticijo, strica Festerja, babico, sredo in Pugsleyja Addamsa - da med drugim ne omenjamo Lurcha, Thinga in bratranca Itta. Nikogar niso terorizirali, več kot srečno živeli svoje življenje in se spraševali, zakaj bi se ljudje tako čudno odzvali nanje.

Šestdeseta leta: Vaš vodnik po 101 klasični (in ne tako klasični) TV oddaji iz vaše mladosti

To je pravzaprav ena stvar obeh serij. Munsters (ki so se zabavali s svojo zgodovino grozljivk) so sestavljali pošast Frankenstein Herman, žena vampirica Lily; Lilyin vampirski oče, znan kot dedek (za katerega smo bili prepričani, da je pravzaprav Drakula); Hermanov in Lilyin sin, Eddie «Wolfgang» Munster, ki je volkodlak; in njuna čudovita, povsem normalnega videza nečakinja Marilyn, ki velja za čudaka družine. Vsak od njih je mislil, da je tudi povsem normalen, vse težave, s katerimi se srečujejo, pa prihajajo iz družbe.

Pomaknite se navzdol za več intervjuja s Stephenom Coxom in informacije o obeh oddajah.

Preverite in naročite se na naš klasični TV in filmski podcast za intervjuje s svojimi najljubšimi zvezdami!