'Nanny and the Professor' je bila na televiziji čarobna, a je bila tudi večina - in pogosto tragična - večji del svoje zasedbe

Na začetku sedemdesetih let prejšnjega stoletja je bila televizija - tiste oddaje, ki jih zdaj poznamo Klasična TV - je začelo izgubljati del svoje čarovnije s Sanjam o Jeannie do konca petletnega obdobja maja 1970 in Očarano likvidacija leta 1972, osem let po začetku. V nekem smislu so bili zadnji napori storjeni januarja 1970 z Varuška in profesor.

Serija, ki je trajala do decembra 1971, igra Juliet Mills (sestra do Past za starše ‘S Hayley Mills ) kot Phoebe Figalilly (ki se raje imenuje 'varuška'), ki prispe v dom vdovca profesorja Harolda Everetta ( Richard Long ), da bi bil skrbnik svojih treh otrok. Ti otroci so Hal ( David Doremus ), ki ga opisujejo kot intelektualnega tinkerja; Butch ( Trent Lehman ) in preudarnosti (prihodnost Prava gospodinja Kim Richards ). V veliki tradiciji Ljubljane Mary Poppins , nekaj je malo…. drugače o varuški, ki ima nekaj šestega čuta; nenavadne kakovosti.« Varuška in profesor je bila očarljiva polurna ura, ki je bila nekje vmes Očarano in Sanjam o Jeannie , «Pravi Herbie J Pilato , avtor Mary: Zgodba Mary Tyler Moore in voditelj nove Amazonove pogovorne oddaje Classic TV, Ampak . «Juliet Mills je bila čudovita, ti pa nikoli res precej vedela, kaj je varuška Veste, Samantha je bila čarovnica. Razumem. Jeannie je duh. Razumem. Ampak kaj je ta ženska in kakšne moči je imela? Zdi se torej, da ni vse izpuščeno in da je ljudi zmedlo. Toda ko si otrok potopljen v svet zabavne televizije v poznih 60-ih / zgodnjih 70-ih in vržeš to neverjetno tematsko pesem, to ni nič drugega kot čar. »

TV zgodovinar in avtor Ed Robertson , ki je gostitelj podcasta TV Zaupno , razmišlja, «Najbolj se mi je v oddaji najbolj zapomnilo, da je bila nekaj časa v petek zvečer, v prvem letu med Bradyjev kup , ki je bilo predvajano ob petkih ob 7:30, in Družina jerebic , ki je bil predvajan ob 8:30, kar je bilo lepo časovno obdobje. Za otroke je bilo to lepo blok programiranje ob petkih zvečer. Potem, leta 1971, ko je FCC spremenil pravilo za javni dostop in so se morale mreže odreči pol ure prenosa, se noč ni začela več ob 19.30; začeti je moral ob 20. uri. Kot rezultat, Varuška in profesor prestavljen s petka zvečer na ponedeljek zvečer, kar je škodovalo šovu. Bila je nežna družinska komedija, nekako v duhu Družinska zadeva in polovica ciljne publike leta 1971. ni mogla več gledati. Samo ena od tistih omrežnih odločitev, zaradi katerih ste se praskali po glavi. »

Ko je prišlo do bitk na časovnih mestih, je bil leta 1971 izvršni producent serije David Gerber komentiral za medije: «Ali veste, kako jim pravijo Varuška in profesor na aveniji Madison ? 'Majhna varuška sirota.'

Za več o Varuška in profesor , in če želite prebrati, kaj se je zgodilo z igralsko zasedbo - nekaj kar tragičnega -, se pomaknite navzdol.

Preverite in naročite se na naš klasični TV in filmski podcast za intervjuje s svojimi najljubšimi zvezdami!