Trgovci na drobno, ki vas izigrajo, 'plačujejo Googlu, da pride na vrh iskanja'

RIP-OFF trgovci na drobno, ki kršijo potrošniške zakone o vračilih in vračilih, plačujejo Googlu, da zagotovi, da so prikazani na vrhu iskanj.

Preiskava Katerega? ugotovili, da spletni trgovci na drobno, ki redno prejmejo več kot milijon klikov na mesec, svojim strankam izpostavljajo nerazumne stroške in nepoštene pogoje.

5

kateri? opozarja potrošnike, naj bodo ta črni petek previdni do zlobnih podjetij, ki kršijo potrošniške zakoneZasluge: Getty - ContributorPreiskava je pokazala, da so nekatere od najresnejših kršitev potrošnikov vključevale zaračunavanje 300 funtov 'pristojbine za obnovo zalog' za vračilo blaga in prisilo, da potrošniki plačajo povratno poštnino v Hongkong.

Božično nakupovanje je že v teku in črni petek le nekaj dni stran, Kateri? opozarja potrošnike, naj bodo previdni pri nakupovalnih ponudbah na vrhu Googlovega iskanja.

Nekateri trgovci na drobno Kateri? preiskane so vključevale eGlobalCentral UK, Wowcamera, TobyDeals in Techinthebasket.

5

kateri? ugotovili, da je techinthebasket.com, ki krši pravila potrošnikov, najboljši seznam za stranke, ki iščejo Galaxy Note

Vsi so bili med najboljšimi rezultati pri iskanju priljubljenih izdelkov, kot so Samsung Galaxy Note 10, Apple iPhone 11 in Apple AirPods.

Podjetja imajo sedež v različnih državah, vendar za vsa veljajo nekateri zakoni o varstvu potrošnikov Združenega kraljestva, ker so razvrščeni kot trženje neposredno britanskim potrošnikom.

eGlobalCentral UK ima sedež v Hong Kongu, vendar skoraj 90 odstotkov svojega spletnega prometa pridobi iz Združenega kraljestva.

5

eGlobal Central UK je bil najboljši rezultat pri iskanju iPhone 11

Na svoji spletni strani navaja, da bodo strankam zaračunali 15 £, če bo naročilo preklicano po obdelavi, in si pridržuje pravico, da zaračuna pristojbino za obnovo zalog v višini 30-300 £, če niso izpolnjeni pogoji njegove politike vračila.

Tehnični prodajalec pravi, da bo sprejel samo vračilo blaga v popolnoma novem stanju in v originalni embalaži, vendar pogoji in določila jasno kažejo, da edini navedeni naslov ne sprejema nobenega vračila blaga.

TobyDeals, ki ima tudi sedež v Hongkongu, je dejal, da bi se stranke lahko soočile z administrativno provizijo v višini 20 funtov, če prekličejo po obdelavi naročila, in opozorili na pristojbino za obnovo zalog v višini 50 funtov za morebitne manjkajoče dodatke.

5 5

Ugotovljeno je bilo, da osrednji pogoji eGlobal kršijo zakonodajo o varstvu potrošnikov Združenega kraljestva

Tako eGlobalCentral UK kot TobyDeals pravita, da je treba blago z napako vrniti v 14 dneh – manj kot polovico obdobja, ki ga dovoljuje zakon.

TobyDeals je tudi navedel, da mora stranka nositi stroške pošiljanja artikla nazaj v Hong Kong, kar bo verjetno stalo okoli 15 funtov.

V odgovor na vprašanje Kateri? Toby Deals se je strinjal, da bo spremenil in zagotovil skladnost s potrošniško zakonodajo Združenega kraljestva v prihodnosti.

Skupina potrošnikov je dejala, da sta Techinthebasket in Wowcamera s sedežem v Združenem kraljestvu kršila potrošniške zakone, vendar so bili ti manj resni.

Wowcamera je posodobila svojo politiko vračila, da bi jo uskladila s predpisi po katerem? delil svoje ugotovitve.

Na preiskavo se je odzval tudi Google in pravi, da je odstranil sezname, ki kršijo pravila.

Tiskovni predstavnik je dejal: 'Od trgovcev, ki uporabljajo naše platforme, zahtevamo, da se držijo lokalne zakonodaje.

»Zato nismo odobrili in odstranili njihove oglase za nakupovanje v Združenem kraljestvu.

V zadnjih treh mesecih leta 2018 je Google zbral 32,6 milijarde dolarjev prihodkov od oglaševanja na različnih platformah, vključno z Google Nakupovanjem.

Google Nakupovanje ustvarja prihodke z uporabo modela cene na klik (CPC), zato trgovci plačajo samo, ko stranka klikne na njihovo spletno mesto.

Trgovci na drobno lahko ponudijo, koliko so pripravljeni plačati za klik, vendar višje ponudbe običajno zagotovijo najboljše rezultate iskanja.

Medtem ko je model CPC običajen, raziskava Which? kaže, da omogoča zlobnim trgovcem, da kupijo mesto na vrhu rezultatov iskanja, kjer bodo njihovi oglasi verjetno pritegnili nič hudega sluteče stranke.

Google je dejal, da uporablja kombinacijo algoritemskega in človeškega pregleda za preverjanje trgovcev na drobno s svojimi oglasi za Nakupovanje.

Adam French, kateri? Strokovnjak za pravice potrošnikov je dejal: To je velika vrzel v uveljavljanju potrošnikov, ki potrjuje, zakaj mora naslednja vlada izvesti veliko prenovo sistema, da bi odražal, kako ljudje danes kupujejo blago in storitve.

Google promovira 'lažne' dobrodelne organizacije z dolgovi, ki bi vas lahko 'prevarale', da boste izročili gotovino.

Google bo prepovedal 'lažne' oglase za dolge podjetij, ki služijo denar od tistih, ki poskušajo popraviti finance.

Google pridobiva na milijone goljufov, ki uporabljajo njegov iskalnik za varčevanje varčevalcev v naložbe.Google opozarja, da so zaradi kršitve kibernetske varnosti vdrli MILIJARDE gesel