Ted Lange se ozre nazaj na 'The Love Boat', kariero v šovbiznisu: 'Enjoy the Ride'

Od leta 1977 do 1987, Ted Lange igral veselega natakarja Isaaca Washingtona, ki je v enaki meri točil tiki koktajle, nasvete in šale na Čoln ljubezni .

»Bili smo kot ena velika srečna družina,« pripoveduje Ted Bližje o njegovem desetletju v oddaji. 'To je bil res poseben čas v naših življenjih in vsi v igralski zasedbi smo bili tako hvaležni, da smo bili del te izkušnje.'

Medtem ko je 74-letni Ted še vedno prepoznaven po Čoln ljubezni oboževalci ves čas, on ni nič čudnega. Ted je tudi uspešen dramatik, režiser in Shakespearov igralec, ki je študiral na prestižni londonski Kraljevi akademiji dramskih umetnosti. »Lynn Redgrave, ki je gostovala na Čoln ljubezni , je predlagal, da grem zaradi moje ljubezni do Shakespeara,« pravi Ted. 'Napisala je celo priporočilno pismo!'Odraščali ste v Oaklandu v Kaliforniji. Kako ste začeli igrati?

V srednji šoli sem hodil v dramsko igro in učitelj mi je predlagal, da bi morda imel kariero v šovbiznisu.

Eden vaših prvih uspehov je bil nastop na Broadwayu v lasje poleg Bena Vereena in Melbe Moore.

Da, Bena in Melbo sem poznal v New Yorku med mojimi »solatnimi dnevi«. Zabaven trenutek je, ko smo vsi skupaj delovali naprej Čoln ljubezni !

V čem je bila skrivnost Čoln ljubezni velika igralska kemija?

Zares sva poznala smisel za humor drug drugega in drug drugega sva imela za smešnega. in ves ta čas sva ostala prijatelja . Si lahko predstavljate, kako redko je to?

Zelo! Razumem, da sta si s Fredom Grandyjem (Gopher) še posebej blizu.

Imeli smo a tesno prijateljstvo , na snemanjih in izven njih, zadnjih 40 let. Oba sva gledališka človeka. Nedavno smo ustanovili produkcijsko podjetje s tremi drugimi umetniki, imenovano Five for the Show. Naš cilj je približati kakovostne gledališke projekte širši javnosti.

Sta že imela kakšno predstavo skupaj?

Da, Freda sem režiral v samostojni predstavi Daj jim pekel, Harry! v gledališču Wagon Wheel Theatre v Varšavi, Indija, ki je govorila o nekdanjem predsedniku Harryju S. Trumanu v štiridesetih letih prejšnjega stoletja. Odlična stvar pri Fredu je, da če mu dam navodila, o tem ne razpravljava, on mi zaupa. In del tega zaupanja je bil ustvarjen iz tega, da smo bili prijatelji skozi leta v oddaji.

Ali sta imela med snemanjem kakšne skupne dogodivščine? Čoln ljubezni ?

On in jaz bi najela avto in raziskala območja, ki jih je obiskala križarka. Enkrat smo se vozili ob obali v Atenah v Grčiji. Poiskali smo taverno in se odločili, da bomo tam pojedli kosilo. Fred je naročil kalamare in ker sem iz Oaklanda, tega še nikoli nisem videl ali slišal! Prinesejo mu ogromen krožnik, poln lignjev. Toda bolj ko je žvečil tiste lignje, bolj sem si jih želela okusiti! Tako sem tudi storil in bilo je super!

  Igralska zasedba Love Boat
Casey Rodgers/Invision/AP/Shutterstock

Ali imate najljubšo Čoln ljubezni gostujoča zvezda?

V preteklih letih je bilo toliko klasičnih zvezd. Vsi smo zelo uživali. Zgodila se je ena mojih najljubših zgodb z Geneom Kellyjem . Producenti so prišli do nas in rekli: »Poslušajte, Gene je nekako čemeren tip. Drži se proč od njega.« Kakorkoli že, sva v Hongkongu, sedim v kombiju z Genom Kellyjem. Nikogar ni zraven, samo jaz in on. Zato sem šel in se zleknil poleg njega, ga potrepljal po rami in rekel: »Mr. Kelly, te lahko nekaj vprašam?«

Kaj je rekel?

Zavzdihne in reče: 'Kaj me želiš vprašati?' In sem rekel: 'Kako je bilo plesati z bratoma Nicholas?' Bili so ti čudoviti črni plesalci stepa. Dolgo me je gledal, odložil revijo in mi povedal anekdoto o njih. Kasneje, ko sem razmišljal, sem ugotovil, da so bila vsa vprašanja, ki jih je verjetno običajno dobil, o tem Singin’ in the Rain . In tukaj je temnopolti igralec, ki želi izvedeti o svojem razmerju z dvema temnopoltima step plesalkama.

To je lepo. Se je Gene po tem ogrel?

Da, vrnili smo se v hotel, pospravili in se srečali v baru ter presedeli vse popoldne in si izmenjevali zgodbe iz šovbiznisa! Ko sva končala s pitjem, je Gene izvlekel denarnico in ustavil sem ga. Rekel sem mu: 'Čez leta želim svojim otrokom povedati, da sem Genu Kellyju kupil pijačo v baru v Hongkongu.' In dovolil mi je, in bilo je zelo sladko.

Aja... Kakšno je bilo življenje potem Čoln ljubezni končalo?

Takoj po tem, ko je serija šla v objavo, bi se malo pozanimal o svoji izkušnji Čoln ljubezni . Potem pa me je ustavila neka ženska in se mi zahvalila, da sem v oddaji, ter rekla, da njen oče umira za rakom. Naša oddaja ga je za eno uro rešila njegove bolečine in rekla je: 'Hvala za to.' Od takrat naprej sem spoznal, da čeprav so bili naši kritiki vedno precej strogi do nas, niso splošno prebivalstvo. Splošno prebivalstvo je oboževalo našo predstavo.

Poleg igranja ste tudi pisatelj, režiser in učitelj - v čem najbolj uživate?

Rad igram, tako sem prišel v šovbiznis. Toda na poti se je zgodila smešna stvar - ugotovil sem, da imam talent za režijo in pisanje. Zdaj poskušam nahraniti vsakega posebej, da ne postanem preveč lačen samo za enega.

Stavim, da bi bili naši bralci presenečeni, kako ploden ste kot dramatik.

Zdaj sem napisal 26 iger. Če greste na Amazon, vtipkate moje ime, lahko najdete pol ducata mojih iger, npr Zgodovinarska trilogija opomb in Shakespeare čez moje rame . Grem v New York, da bi bral za svojo zadnjo igro, Tega se ne spomnim .

Kaj vas navdihuje pri pisanju?

V svojem pisanju poskušam občinstvo poučiti o zgodovini Amerike in temnopoltih izkušnjah v Ameriki. Zelo obožujem tudi Shakespeara in sem napisal tri drame na temo Shakespearja.

Kaj veste zdaj, kar bi radi vedeli, ko ste začeli?

Želim si, da bi bil prepričan, da bom imel kariero v šovbiznisu. Zdaj, ko sem prišel v ta leta, sem se bolj sprostil in lahko uživam v vožnji.