Tesco opozarja kupce, da ima spletne dostavke samo za 10 % kupcev

TESCO je opozoril, da ima dovolj spletnih mest za dostavo le za 10 odstotkov kupcev, vendar bo supermarket še naprej dajal prednost ranljivim strankam.

Trgovec z živili pravi, da je kot odziv na izbruh koronavirusa dodal 145.000 dostavnih mest, kar je več kot 20-odstotno povečanje.

1

Tesco pravi, da je dodal 145.000 spletnih mest za dostavoZasluge: Getty - ContributorToda kljub povečanju proizvodnje Tesco pravi, da preprosto ni dovolj zmogljivosti za oskrbo celotnega trga.

Od 85 do 90 odstotkov vse hrane, ki jo kupijo kupci, bo treba kupiti v trgovinah, so sporočili iz supermarketa.

V svojih današnjih predhodnih finančnih rezultatih je supermarket dodal: Še naprej bomo poskušali dati prednost dostavi na dom za najbolj ranljive v družbi, kot jo je opredelila vlada Združenega kraljestva.

Prihaja potem, ko je Tesco povedal, da daje 75.000 ranljivim strankam prednostni dostop do svojih spletnih mest za dostavo.

Te stranke so bile identificirane kot nakupovalci Tesco, potem ko je vlada prejela seznam 110.000 ljudi.

Ti ljudje, ki vključujejo starejše stranke in socialno izolirane, so vsi prosili vlado za pomoč pri oskrbi s hrano.

Tesco je v svojih finančnih rezultatih dejal, da se je prodaja povečala za 30 odstotkov v prvih nekaj tednih krize zaradi koronavirusa po povpraševanju po zalogah brez primere.

Panično nakupovanje se je zdaj v trgovinah 'stabiliziralo', je dejal Tesco.

Podjetje je tudi zaposlilo več kot 45.000 zaposlenih, da bi se spopadlo s povpraševanjem, in kupilo skoraj 200 novih kombijev za dostavo hrane.

Toda izvršni direktor Tesco, Dave Lewis, je tudi napovedal, da bi dodatni stroški za dodatno osebje, distribucijo in stroške trgovine lahko podjetje stali do 950 milijonov funtov.

Dejal je: „COVID-19 je pokazal, kako kritična je veriga preskrbe s hrano za Združeno kraljestvo, in zelo sem ponosen na način, kako je Tesco, tako kot celotna prehranska industrija Združenega kraljestva, stopil naprej.

„V tem času krize smo se osredotočili na štiri stvari; hrana za vse, varnost za vse, podpora našim sodelavcem in podpora našim skupnostim.

'V tem trenutku obstajajo znatni dodatni stroški za prehranjevanje naroda, vendar so ti delno izravnani z razbremenitvijo poslovnih obrestnih mer v Združenem kraljestvu.'

Supermarket je zabeležil dobiček pred obdavčitvijo v višini 1,3 milijarde funtov pri prodaji v višini 56,5 milijarde funtov v letu do 29. februarja.

Konec tedna je supermarket objavil, da bo zmanjšal omejitev treh izdelkov za veliko večino izdelkov.

Tesco pravi, da bo omejitev treh artiklov zdaj veljala samo za sveža jajca, izdelke za domačo peko ter izdelke za gospodinjstvo in osebno čiščenje, vključno z razkužilom za roke.

Še naprej se bo uporabljal tudi za zavojčke in pločevinke s hrano, vključno s testeninami in rižem, pa tudi za toaletne zvitke in papirnate izdelke.

Te spremembe veljajo tako na spletu kot v trgovinah, čeprav za spletna naročila še vedno velja omejitev skupnega naročila za 80 izdelkov.

Trgovine Tesco se bodo zdaj odprle tudi pozneje, da bodo nabiralci imeli čas, da sestavijo dostavo.

Namesto da bi se odpirale ob 6. ali 7. uri zjutraj, se bodo trgovine s spletnimi trgovinami z živili odpirale od 8. ure zjutraj.

Tudi trgovine se bodo še naprej zapirale najkasneje do 22. ure - nekaj Tesco je pred nekaj tedni predstavil v svojih 24-urnih trgovinah, da bi zaposlenim omogočil več časa za zaloge in čiščenje .

Poleg tega je supermarket za osebje NZS namenil prvo uro trgovine vsak torek, četrtek in nedeljo v vseh trgovinah, razen v poslovalnicah Express.

Novi televizijski oglas Tesco prikazuje kupcem, kako bodo trgovine izvajale ukrepe socialne distanciranja med pandemijo koronavirusa