Kaj se je zgodilo z Annie Potts, Jeanom Smartom in igralsko zasedbo 'Oblikovanje žensk' pred in po predstavi

TV osemdesetih je bil vse v svojih ansambel oddajah, ne glede na to, ali gre za drame Hill Street Blues, zakon LA in trideseto nekaj , ali komedije Na zdravje, Krila , Zlata dekleta in seveda, Oblikovanje žensk . Slednja, ki jo je ustvarila Linda Bloodworth-Thomason, je trajala med leti 1986 in 1993 in združila igralsko zasedbo, ki jo je sestavljala Dixie Carter, Annie Potts , Jean Smart , Delta Burke in Meshach Taylor.

Vaš vodnik po 101 klasičnih TV oddajah iz osemdesetih let

V intervjuju z macleans.ca , Linda je podrobno opisala izvor oddaje in opozorila, da jo je CBS najel za serijo. «Nameraval sem narediti pilota o moškem, nekega dne pa sem se usedel v avto in rekel:» Tega ne znam napisati. «Pa so rekli:» Kaj pa želim napisati? «In rekel sem:» Želim samo napisati nekaj Južnjak, ki niso takšne kot običajne Južne ženske, ki jih vidite na televiziji, in rad bi imel nekaj lepih, seksi feministk, ki ljubijo moške. «Mislil sem feminizem je bil tako obrekovan; če si bila feministka, si bila sovražnica moških. Tako sem si mislila, da bom te ženske naredila lepe, seksi in zaželene, vendar bodo feministke. To je bila točka Oblikovanje žensk in, odkrito rečeno, želel sem pokazati pametne brbončice. Zdelo se mi je, da sta ameriško televizijsko sceno obvestila le Jed Clampett in Vojvode Hazzarda . To mi ni bilo všeč; ki ni šlo na roko od kod prihajam in moja družina. Želel sem pokazati še eno plat tega in mislim, da so te ženske to zelo dobro opravile. »

Julie Markes / AP / Shutterstock«Te ženske» so bile partnerice v podjetju Sugarbaker & Associates, podjetju za notranje oblikovanje. Dixie je Julia Sugarbaker, predsednica podjetja, Annie je glavna oblikovalka Mary Jo Shively, Jean je vodja pisarne Charlene Frazier-Stillfield, Delta pa Suzanne Sugarbaker, nekdanja lepotna kraljica, Julijina sestra in menda tihi partner (ki v resnici sploh ni tiho). Tudi del ansambla (ki se začne v ponavljajoči se vlogi, dokler ni bil povišan v redno serijo) je Meshachov Anthony Bouvier, nekdanji prevarant, dobavitelj Sugarbakerjevega dobavitelja, ki sčasoma postane polnopravni partner.

Vaš vodnik po 101 klasičnih TV-oddajah devetdesetih let

Oblikovanje žensk končal s produkcijo pred 27 leti, a ostaja v lepem spominu in se trenutno razvija kot odrska igra, ki se bo nadaljevala tam, kjer je serija končala. Teden zabave citirala Lindo, ki je rekla: «Zares sem si želela, da bi te ženske vzela takšne, kot smo jih nazadnje videli, in jih odložila ravno zdaj. Imeli bodo isto zgodovino, bili bodo isti ljudje, enaki odnosi, enake filozofije, govorili pa bodo o #MeToo in Kardashiansih ter Donaldu Trumpu. »

Nekaj, česar bi se lahko veselili, a medtem se nam, prosimo, pridružite in si oglejte, kaj so Dixie, Annie, Jean, Delta in Meshach delali pred serijo in po njej.

Pomaknite se navzdol za veliko več.